Skip to main content

Zondag 28 april nemen Fenna Ograjensek (sopraan) en Robert Weirauch (piano) u mee naar ‘Die Goldene Zwanziger’, een periode van ongekende artistieke bloei en vernieuwing in kunst, dans, mode, film en theater. Maar ook een tijd van armoede en honger. Hoe verhouden de twintiger jaren zich tot nu? Ondanks alle vooruitgang, blijft de droom van een betere wereld blijft schrijnend actueel. Geniet van onder andere Duitse filmmuziek uit de twintiger jaren (Marlène Dietrich) maar ook de uit Amerika overgewaaide Charleston. Het volledige programma vindt u binnenkort op deze site.

Fenna Ograjensek is een veelgevraagd én veelzijdige zangeres. Ze voelt zich als een vis in het water in opera- en concertrepertoire, maar zet ook graag haar tanden in kamermuziek en nieuwe composities van hedendaagse componisten. Zij staat bekend om haar warme stemgeluid, muzikaliteit en connectie met haar publiek.

Als operazangeres was Fenna twee jaar verbonden aan de Florida Grand Opera in Miami  waar zij als Young Artist verschillende rollen vertolkte. Tegenwoordig werkt zij als freelance zangeres. Zo werkte zij samen met o.a. Opera Zuid, Central City Opera, Opera Omaha, New Jersey Opera Theater, Zomeropera Alden Biesen, Holland Opera, Opera Spanga en het Théâtre du Capitole in Toulouse. Haar repertoire omvat vele grote werken en haar concerten brachten haar naar grote concertzalen over de hele wereld; Carnegie Hall en Alice Tully Hall New York, Berliner Philharmonie en Berliner Dom, Concertgebouw Amsterdam en Konzerthaus Freiburg.

Als cultureel verbinder wil Fenna haar talenten inzetten om een bijdrage te leveren aan een bruisend cultureel leven in de regio Sinds 2016 is ze artistiek leider van het Zomerfestival Voerendaal en in 2018 richtte ze samen met Sybrand van der Werf het nieuwe operagezelschap Opera Compact op.  Klik hier voor de volledige biografie.

Robert Weirauch studeerde piano en compositie aan het Maastrichts Conservatorium respectievelijk bij Tonie Ehlen en John Slangen. Sinds 2006 werkt hij hier als correpetitor, voornamelijk met blazers en zangers. Daarnaast is hij actief in kamermuziek, lied, orkest, opera en bands.