Skip to main content

Zondag 19 maart 2023 – Aanvang 11.30 uur

Liesl Sleurs-saxofoon, Dorenda Notermans-piano, Luna Moors-piano

KAARTEN

Programma

 

Liesl Sleurs, saxofoon

Dorenda Notermans, piano

  • Eugène Bozza (1905-1991) – Aria
  • Paule Maurice (1910-1967) – Tableaux de Provence
  • Robert Planel (1908-1994) – Prélude et Saltarelle

Luna Moors, piano

  • Sergei Rachmaninoff (1873-1943) – Prelude opus 3 nr. 2
  • Frédéric Chopin (1810-1849) – Nocturne opus 9 nr. 1 & Fantaisie-Impromptu opus 66
  • Claude Debussy (1862-1918) – La cathédrale engloutie
  • Béla Bartók (1881-1945) – Allegro barbaro

 

Over

De 15-jarige saxofoniste Liesl Sleurs is afkomstig uit het Belgische pittoreske dorpje Grote-Brogel. Ze volgt les aan de Koninklijke Academie Noord-Limburg (België) bij Tom D’Joos (alt) en Koen Maas (alt/sopraan). Sinds 2022 maakt ze eveneens deel uit van de Prinses Christina Academy, waar ze als jong talent actief begeleid wordt. Liesl won meerdere prijzen tijdens de VLAMO Solistenwedstrijden en het Prinses Christina Concours. Ook volgde ze masterclasses bij gerenommeerde saxofonisten, zoals Arno Bornkamp Johan Vanderlinden en Nele Tiebout. Liesl trad als soliste op met het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek. Verder soleerde ze tijdens de opening van de World Choir Games in Antwerpen

De eveneens 15-jarige Luna Moors is afkomstig uit Vlijtingen (België). Zij begon op 8-jarige leeftijd met pianolessen bij Peter Caelen, zowel privé als aan de Kunstacademie Voeren-Riemst in België.

In januari 2022 nam ze deel aan het Prinses Christina Concours in Maastricht waar ze zowel de Publieksprijs als een masterclass won. In mei 2022 werd ze finaliste van de Virtuoso Wedstrijd in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Onlangs werd ze wederom toegelaten tot de nationale finale van de Virtuoso Wedstrijd die in april in Antwerpen zal plaatsvinden.

Liesl zal begeleid worden door Dorenda Notermans. Zij studeerde in 2015 met grootste onderscheiding af als Master na Master Piano en Master Kamermuziek aan LUCA School of Arts in Leuven. Vanaf haar derde jaar werd ze uitgekozen om een bijzonder solistisch traject te volgen.

Dorenda nam deel aan diverse nationale en internationale wedstrijden, waaronder Stephan de Jonghe en de New Tenuto Pianocompetitie waar ze als finaliste en halve finaliste eindigde. Naast solo-pianiste is Dorenda bekend als begeleider van diverse solistenconcoursen, recitals en masterclasses met gerenommeerde solisten. Ze musiceert tevens in diverse kamermuziekensembles.

Kaartverkoop

Toegang:  €20,- (inclusief een kop koffie/thee vooraf en een drankje naar keuze na afloop van het concert)

  • Aanvang concert 11.30 uur
  • Locatie: Herberg de Zwarte Ruiter, Markt 4 Gulpen

U kunt kaarten reserveren per e-mail

Via muziekklassiekgulpen@gmail.com 

Of telefonisch

Via +31 (0)43 408 5838. Voor kaartverkoop aan de kassa kunt u terecht vanaf één uur voorafgaand aan het concert. Alle kaarten (€20,-) zijn inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een drankje naar keuze na afloop van het concert.

Parkeren: gratis op het Prins Willem Alexanderplein, Gulpen